Gratis Brembo frisbee bij een remmencheck!

Alle remmen los!  Het is tijd voor een beetje ontspanning. Laat u deze zomer bij ons een Brembo remmencheck uitvoeren, dan ontvangt u een gratis Brembo frisbee!

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat te laten controleren. Bekijk hier waarom een goed werkend remsysteem belangrijk is.

Hieronder vindt u 5 stappen om te checken of uw remmen nog veilig zijn.

 

 
AutoFirst garage

De eerste stap: De algemene check

Bij trillingen of verdachte geluiden rijdt u natuurlijk meteen naar de garage, maar ook als deze achterwege blijven kunt u uw remsysteem het best om de 15.000/20.000 km laten controleren, om het ontstaan van onverwachte gevaarlijke situaties te voorkomen. De bandenwissel is het ideale moment om uw auto te laten controleren en na te gaan of ook het remsysteem in topconditie is. Zo kan er snel worden ingegrepen in het geval er onderdelen aan vervanging toe mochten zijn. Tijdens de winter worden auto en onderdelen zwaar op de proef gesteld door sneeuw, ijs, regen, zout en kou.

 

 
AutoFirst garage

De tweede stap: De remblokken

De remblokken zijn in goede conditie totdat ze het punt bereiken wat in vakjargon wordt aangeduid als de minimumdikte, oftewel de minimumdikte waaronder ze niet langer in staat zijn om hun taak correct te verrichten. Remblokken zijn normaal gesproken voorzien van een slijtage-indicator die aangeeft wanneer ze vervangen moeten worden. Afhankelijk van het type remsysteem kan er een elektrische of akoestische slijtage-indicator aanwezig zijn.

De Brembo-remblokken garanderen een zeer korte remweg en excellent rijcomfort dankzij de Brembo ESE shim die uit meerdere lagen bestaat (Elastomeer – Staal – Elastomeer) en die geluid en trillingen tot het minimum beperkt.

 

 
AutoFirst garage

Derde stap: De schijven

Ook de remschijven moeten worden vervangen wanneer ze de minimumdikte bereiken. Er dienen metingen te worden gedaan op minstens 4 verschillende punten van de schijf. De laagste waarde moet worden gebruikt als referentie voor de hele schijf. Deze waarde moet worden vergeleken met het getal dat op de schijf is aangegeven als “MIN TH”. Als de gemeten waarde kleiner is dan MIN TH, moet de schijf worden vervangen. Wat heel belangrijk is, de schijven moeten aan beide zijden worden vervangen ook als slechts een van het paar onder het minimumslijtageniveau zit.

Brembo-remschijven zijn gecoat met UV -technologie, zijn uiterst corrosiebestendig en hebben een beperkte impact op het milieu; en laten we ook het aantrekkelijke uiterlijk niet vergeten. Voor de echte enthousiastelingen zijn er de Xtra- en Max-schijven, voor briljante remprestaties in iedere situatie. De boringen en groeven zorgen niet alleen voor een aantrekkelijke look maar ook voor briljante en efficiënte remprestaties onder alle omstandigheden.

 

 
AutoFirst garage

Vierde stap: De remvloeistof

De remvloeistof is van essentieel belang voor een goede smering van het gehele systeem. De aanwezigheid van voldoende remvloeistof zorgt voor een correcte remweg en beschermt u tegen eventuele gevaren. Als het peil daarentegen laag is of de remvloeistof te oud is, kan dit leiden tot het gevreesde vapour lock, oftewel een gevaarlijke oververhitting van het systeem die het onmogelijk maakt om binnen een adequate afstand af te remmen.De auto gaat slippen met alle gevolgen vandien voor u zelf,andere auto’s en voetgangers.

Brembo Premium remvloeistoffen hebben een lage viscositeit en een hoog kookpunt, voor een superieure weerstand tegen het vapour lock-effect, om ook bij lage temperaturen een goede remefficiëntie te verzekeren. Dankzij de corrosiewerende eigenschappen en weerstand tegen oxidatie blijven de chemische/fysische kenmerken van de remvloeistof van Brembo ook op lange termijn constant in het bedieningscircuit, waardoor de integriteit hiervan wordt behouden.

 

 
AutoFirst garage

Vijfde stap: De remtang

In tegenstelling tot de andere componenten van het remsysteem, worden beschadiging of breuk van de remtangen niet veroorzaakt door wrijving, maar door normale slijtage of externe oorzaken. Als u in een gebied met zeer strenge weersomstandigheden woont, dan neemt de levensverwachting van de remtangen af door de negatieve uitwerking van sneeuw, vorst, zout en chemische stoffen. Gereviseerde remtangen van Brembo bieden u bij alle rijomstandigheden maximale prestaties , dankzij hun robuustheid en uitzonderlijke duurzaamheid.

De gereviseerde remtangen van Brembo bieden dezelfde prestaties als nieuwe remtangen en zijn bovendien milieuvriendelijk. Het revisieproces bestaat uit drie verschillende fasen. Nadat de remtangen een inspectie hebben ondergaan, wordt er een markering in gegraveerd om aan te geven dat ze geregenereerd zijn zodat ze in de toekomst niet opnieuw worden onderworpen aan revisie. De remtangen zijn bij aflevering klaar om te worden gemonteerd.

 

Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Betrouwbarte jonge occasions vindt u in onze webshop, of showroom.

Lees meer